Данъци и данъчно планиране

Какво представлява

Данъчното планиране?

Данъчното планиране е анализ на финансовото състояние или план, с цел да се гарантира, че всички елементи работят заедно, за да ви позволят да плащате възможно най-ниските данъци.

План, който минимизира плащането на данъци, се нарича данъчно ефективен.

Данъчното планиране трябва да бъде съществена част от финансовия план на индивидуалния инвеститор.

Намаляването на данъчните задължения и увеличаването на възможността да се допринесе както за пенсионните планове, така и за инвестиционното планиране, са от решаващо значение за успеха.

Разхода става приход, ако можем законово да намалим данъците си. Защо не бихме го направили?

business man financial inspector and secretary making report, calculating or checking balance. Internal Revenue Service inspector checking document. Audit concept

Разбиране на данъчното планиране

Данъчното планиране обхваща няколко аспекта, включително график на приходите, размера и времето на покупките, както и планирането на други разходи. Също така, изборът на инвестиции и видовете пенсионни планове трябва да се допълват със статуса и данъчните декларации, за да се постигне възможно най-добрия резултат.

Оптимизирането включва:

  • данъци върху доходите на физическите лица;
  • данъци върху инвестиции;
  • използване на законово установени данъчни облекчения, там където е възможно;

Прогнозно времетраене: (1-2 срещи по 90 минути).

Запишете си час за консултация

Искате да получавате допълнителна информация, за да продължите да бъдете актуални и спокойни по темата на житейското ви финансово планиране.

Блог

На платформата MyAdvancedPlanning може да намерите полезна в сферата статистика, данни, концепции, методи, история, анализи и факти, които се събират от целият свят.