Застраховане и застрахователно планиране

Какво представлява

Застраховане и застрахователното планиране?

Застраховането и застрахователното планиране се извършват с цел защита на себе си, семейството, близките, дома, активите или бизнеса от неочаквани и неблагоприятни събития.

Идеята зад застраховката е, че голяма група участници внасят финансови средства във фонд, специално създаден, за да помогне на онези от тях да се възстановят в случай на неочаквана загуба или щета.

Така застраховането облекчава финансовите тежести, които могат да възникнат при неочаквани и неблагоприятни събития.

Застрахователното планиране се занимава с управление на микро и макро рисковете, пред които са изправени житейските и финансови цели.

composite of hand pointing at graphics with blue background
Какви са

Целите на застраховането и застрахователното планиране

Застраховане и застрахователното планиране са критичени компоненти за цялостия и комплексния финансов план. Те включват оценка на рисковете и определяне на подходящото застрахователно покритие за смекчаване на тези рискове. Основната цел на застрахователното планиране е да идентифицира и анализира рисковите фактори в живота и да търси подходящо покритие, което да осигури спокойствие в случай на беда. Застраховката гарантира възможността за частично или пълно възстановяване в случай на неочаквани събития.

Следователно, застраховането е икономическо средство, което прехвърля риска от физическо лице към дружество и намалява несигурността чрез обединяване и споделяне на риска.

Изграждането на подходяща застрахователна стратегия има за цел осигуряване на достатъчна защита при неблагоприятни събития. Тя включва подготовка и синхронизация на обезпечението срещу потенциални негативни ситуации от жизнения цикъл на човека и неговите ресурси.

Допълнителното здравно осигуряване дава възможност за бърза медицинска интервенция в частни лечебни заведения, ако лимитът го позволява, обикновено ограничен според партньорството на брокера с лечебните заведения.

Животозастраховането има различни приложения и може да окаже благоприятно влияние в неблагоприятни ситуации. То надгражда допълнителното здравно осигуряване, като предоставя застрахователната сума, ако клиентът предостави необходимите медицински документи, които потвърждават наличието на медицински проблем, обхванат от застраховката.

Важно е да се подчертае, че застрахователните компании могат да настояват за покупка на застрахователни продукти, които са по-изгодни за тях, а не за клиента. Те могат да бъдат много убедителни и да убеждават клиентите да приемат тяхната перспектива.

Прогнозно времетраене: (2 срещи по 90 минути)

Запишете си час за консултация

Искате да получавате допълнителна информация, за да продължите да бъдете актуални и спокойни по темата на житейското ви финансово планиране.

Блог

На платформата MyAdvancedPlanning може да намерите полезна в сферата статистика, данни, концепции, методи, история, анализи и факти, които се събират от целият свят.