За мен

Кой е Кирил Р. Миланов?​

Кирил е финансов плановик с над 10 годишен опит, който предлага цялостна и изчерпателна услуга на своите клиенти. След ангажирането му, той поема ангажимента да направи всичко възможно, за да увеличи шансовете на клиентите за успех, въвеждайки ги в съвременните тенденции и възможности в областта на финансовото планиране.

С опит в застрахователната, пенсионната и инвестиционната сфера, Кирил разбира как работи или не работи традиционната финансова индустрия и в чия полза се извършват действията.

През последните 10 години той е преминал през всичките етапи от еволюцията на финансовото планиране: от комисионни в компании, през управление на активи, до хонорарен метод, който е единственият правилен метод за изпълнение на всички действия в най-добър интерес на клиента, за което той напрактика заплаща. Това се счита за постижение на съвременната наука и практика в областта.

Кирил упражнява независима практика, свободна от трети страни и конфликти на интереси. Предпочита да работи заедно с клиентите си, а не против тях, като не предлага продукти, които вредят на клиента и не отговарят на неговите нужди и желания.

Той натрупал опит в областта на застраховането, инвестициите и пенсионното планиране, преди да се посвети на концепцията „Lifestyle Financial Planning“. След като напусна традиционната финансова индустрия (корпорациите), той продължи да развива визията си за „Lifestyle Financial Planning“, като се фокусира върху планирането и консултирането на частни лица, особено IT специалисти, ключови кадри и успешни бизнес собственици.

Основната цел на неговия подход към финансовото планиране е да спомогне клиентите да определят как искат да прекарат остатъка от живота си, да осъзнаят и да се съгласят с допусканията или предположенията за планирането, свързани с разходите за този стандарт на живот и да изготвят план, който да използват по най-добрия начин своите ресурси за постигане на целите си.

Този подход обикновено включва помощ при разбиранепланиранеорганизиране и координиране на инвестициите (инвестиционно планиране), законово минимизиране на данъците (данъчно планиране), управление на риска (застрахователно планиране), проектиране на пенсионно планиране, както и управление на личните финанси. Преди да се предприеме действие, се извършва анализ на всички възможни сценарии за остатъка от живота на клиента със съществуващите и потенциални ресурси.

Той е завършил по програмата на Financial Planning Standards Board (FPSB) и Института за Дипломирани Финансови Консултанти (ИДФК). Учил и получил практичен опит от водещите независими финансови плановици в света и е активен член на световната организация The Financial Caddie за научни изследвания и развитие на професията „Lifestyle Financial Planning“. Той също така е член на ИДФК в България.

Кирил поддържа контакти с водещите специалисти и експерти от цял свят (USA, CA, GB, SA и AU), които прилагат науката за „Lifestyle Financial Planning“ с професионализъм и ефективност. Този опит му позволява да предоставя на клиентите си актуални и професионални консултации в областта. 

Етапи от еволюцията на финансовото планиране

В този видео материал, ще научите за абсолютно всички етапи от финансово планиране по света, както и какво е поведението на различните представители на традиционната финансова индустрия.

Защо го правя?

Еволюцията често се задвижва от вдъхновени хора, които се ангажират с живота и целите си. Лично аз намирам вдъхновение, вътрешно удовлетворение и социална полезност в помагането на хората и семействата, с които работя, да постигнат своите житейски и финансови цели чрез "Lifestyle financial planning". Вдъхновението води до щастие. Моите наблюдения показват, че много хора имат нужда от това, но малко от тях са готови да направят реални стъпки към промяната. Търся онези, които са осъзнали важността и са готови да поемат ангажимент и отговорност към себе си и своите близки.

В какво вярвам?

Вярвам, че животът ни предлага много повече от преследване на материални блага, и е чудесно, че днес имаме по-широк избор. За съжаление, обаче, малцина го осъзнават напълно. Есенцията е в това, че по-голям брой хора трябва да започнат да живеят по-смислено и по-качествено. Моят опит ме убеди, че моят принос към света е да вдъхновявам, да участвам и да наблюдавам от близо промяната в хората, с които работя, като ги насърчавам да преминат към по-добрия, по-личния, по-автентичния и по-смислен начин на живот.
Вярвам, че личният пример е от съществено значение и може да бъде изключително вдъхновяващ. Имаме възможността да направим позитивно влияние върху нас самите и хората около нас, като прилагаме тези принципи в практика.

Символ и значение на логото

Логото изобразява момента на срещата между клиент и консултант. От едната страна е човекът, с неговите въпроси и опити да си осигури спокойствие и възможност за развитие във всяка житейска сфера. От другата е консултантът, който му помага да го направи. Те са равностойни партньори, между които се създава пространство за обсъждане, планиране. Място за напреднали – advanced –, в което клиентът получава подкрепа и ноу-хау да постави и постигне своите цели.

Символ и значение на логото

Логото изобразява момента на срещата между клиент и консултант. От едната страна е човекът, с неговите въпроси и опити да си осигури спокойствие и възможност за развитие във всяка житейска сфера. От другата е консултантът, който му помага да го направи. Те са равностойни партньори, между които се създава пространство за обсъждане, планиране. Място за напреднали – advanced –, в което клиентът получава подкрепа и ноу-хау да постави и постигне своите цели.

Блог

На платформата MyAdvancedPlanning може да намерите полезна в сферата статистика, данни, концепции, методи, история, анализи и факти, които се събират от целият свят.